Meest gestelde vragen

Wat is een handgespaakt wiel?

Bij een handgespaakt wiel wordt er d.m.v. fysieke arbeid zeer nauwkeurig een wiel opgebouwd. Spaken worden handmatig op de juiste spanning gedraaid. Dit in tegenstelling tot een machinaal gespaakte wielen.

Wat is een machinaal gespaakt wiel?

Een machinaal gespaakt wiel wordt vaak ook wel een fabriekswiel genoemd. Dit houdt in dat de wielen middels de hulp van een machine in elkaar gezet worden. Zo worden de spaken machinaal aangedraaid, waardoor vaak niet de correcte spaakspanning behaald wordt. Wat weer eerder kan leiden tot een spaakbreuk.

Wat is het voordeel van handgespaakte wielen?

De wielen worden zeer nauwkeurig met de hand in elkaar gezet. Elke stap in het bouwen van een wiel is cruciaal om de kwaliteit en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te krijgen. Door het handmatige werken kunnen de spaken gecontroleerder op spanning worden gezet en worden onstresst. Zo treedt er niet of nauwelijks een spaakbreuk op. Vaak is het onderhoud aan de onderdelen goedkoper dan bij fabriekswielen. Maar het mooiste is eigenlijk dat je de wielen zelf samen kan stellen.

Waarom is het onderhoud goedkoper?

Fabriekswielen zijn vaak maar een bepaalde periode in de handel. Nadat ze uit de handel zijn gehaald raken bij evt. reparaties de onderdelen vrij snel op. Het gevolg is dat uw wielen niet meer gemaakt kunnen worden. Zijn de onderdelen nog wel leverbaar, dan hangt hier een hoge prijs aan.
De wielen die wij opbouwen zijn opgebouwd uit standaard onderdelen die reeds hun kwaliteit hebben bewezen en overal ter wereld verkrijgbaar zijn. Door het gebruik van standaard onderdelen is een reparatie/onderhoud normaliter goedkoper.

Wordt er bij advies rekening gehouden met de renner?

Wanneer wij advies geven houden wordt er inderdaad rekening gehouden met een aantal bepalende factoren. Zo wordt er rekening gehouden met het gewicht en rijstijl van de renner. Maar ook op welk terrein wordt er veelal door de renner gereden.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Bij het tabblad  Werkwijze staat een invulformulier. Vul hier uw wensen en eventuele opmerkingen in. Na het versturen van de gegevens, zullen wij contact met u opnemen voor een offerte op maat.

Wanneer wordt mijn bestelling in werking gezet?

Uw bestelling wordt in de werkplaats ingepland op het moment dat u uw factuur hebt voldaan. Deze factuur wordt naar u toegezonden zodra u een akkoord hebt gegeven op de offerte. Wanneer wij de betaling hebben ontvangen, krijgt u een bericht dat de werkzaamheden zijn ingepland.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Normaliter staat er max. 2 weken levertijd op een wielset. Mocht dit onverhoopt uitlopen, dan krijgt u daarover bericht van ons.

Hoe worden mijn wielen verzonden?

Uw wielen worden zorgvuldig door ons verpakt en in de daarvoor bestemde kartonnen dozen aangeboden aan o.a. PostNL. U krijgt ook een Track & Trace nummer toegezonden. Zo weet u precies waar uw wielen zich bevinden.

Hoe kan ik bij defect of garantie mijn wielen retour sturen?

Op de site staat een retourformulier. Wanneer u deze invult en met de wielen mee verzend, dan moet het helemaal goed komen. Graag de wielen pas retour sturen nadat u contact met ons daarover hebt gehad. Bij het verzenden moet u er wel voor zorgen dat u de wielen goed verpakt zijn. Eventueel kunt u bij ons informeren hoe u dat het beste kunt doen.

Wordt de clinic op iedere locatie gegeven?

De clinics worden op iedere locatie in het land gegeven. We proberen in overleg een geschikte locatie voor de groep te vinden. Vaak zal deze vlakbij een MTB-parcours zijn i.v.m. de te geven oefeningen.

Geldt er een min. aantal deelnemer voor de clinic?

Een clinic gaat door vanaf een 5-tal renners. Dan heb je een leuke groep waar de diverse oefeningen goed mee gedaan kunnen worden.

Kan ik materiaal huren als ik dat niet heb?

Helaas kunt u bij ons geen materiaal huren. Wanneer er deelnemers zijn die geen materiaal hebben, dan proberen we een locatie te vinden waar deze te huur zijn.

Kan ik deelnemen aan de clinic als ik geen fietservaring heb?

Wij passen de moeilijkheid van de oefeningen aan naarmate de ervaring van de deelnemers. Heeft u geen of nauwelijks ervaring op de MTB, dan is dit geen probleem. Wij gaan u dan de beginselen van het MTB-en leren.